apr 24

Anti-dierenleed

Dieren mishandeling komt helaas nog op grootschalige vorm voor op de wereld, wat ik zeer betreur  En het draait allemaal maar op één ding: geld. Ik ga niet in op de details maar als je ziet hoe het er in sommige landen aan toe gaat, kan ik alleen maar zeggen dat er veel verandert dient te worden. En alles begint bij jezelf!

Voordat ik Mike Guis lanceerde ben ik als vrijwilliger naar Azië en Afrika geweest. Ik heb onder andere Ghana en Cambodja bezocht. Op mijn website heb ik hier ook een kort verhaal over staan wat ik hier zoal beleefd heb. Ik heb in beide langen geholpen bij een aantal instanties en dieren ziekenhuizen. Vooral in Ghana was het hartstikke druk en kwamen er dagelijks tientallen zwerfhonden en -katten binnen.

Ik blijf me verbazen hoe mensen daar met dieren omgaan, alsof het afval is. In Cambodja heb ik mij voornamelijk bezig gehouden met het redden van de natuur, of in ieder geval de mensen er proberen bewust van te maken dat we anders naar onze planeet moeten gaan kijken. Ik heb daar veel gedoken om de oceaanbodem schoon te maken. Je blijft je verbazen over wat je allemaal tegenkomt op de zeebodem  ik plaats hier binnenkort een artikel over op Mike Kruis.

Mijn website is nu iets langer dan een maand online en ik merk dat is steeds meer positieve feedback krijg. Hoe meer mensen zich zullen aansluiten hoe sterker we staan tegenover de grote bedrijven die het niets boeit hoe ze met dieren omgaan. Ik hoop dat Mike Guis een statement wordt als het gaat om anti dierenleed. Het moet een verzamelplaats worden voor iedereen die tegen dierenleed is en zich daar sterk voor wil maken.

Naast al het negatieve nieuws omtrent dierenleed zal ik ook positieve berichten posten over dieren in het algemeen  Er gebeurt zoveel in de wereld dat niet in het nieuws komt, maar geweldig is voor de natuur en dieren. Dit soort nieuwsberichten krijgen op de site wél publiciteit. De aarde en de dieren zijn één, en laten we dat alsjeblieft ook zo houden.

Posted in Uncategorized | Reacties uitgeschakeld voor Anti-dierenleed
nov 26

Je vijver winterklaar met deze tips!

Het winterklaar maken van de vijver dient al voor de winter gedaan te zijn. Maar waar moet je nu allemaal op letten? Hier een aantal dingen die je zeker niet moet vergeten.

De waarde van het water
Het is erg belangrijk om voorafgaand aan de winter de waarde van het water te controleren. Wanneer deze niet goed op orde is dien je deze waarde van het water voor de winter op orde te krijgen. We adviseren je het gehele jaar door planten in de vijver te plaatsen, hierdoor stijgt de PH-waarde in het water.

Verwijder bladafval
Dankzij de herfst vliegen er ontzettend veel bladeren in de vijver. Zorg er daarom ook voor dat je deze bladeren continu verwijdert. Wanneer ze namelijk te lang in het water blijven liggen zullen ze gaan rotten. De kans dat de waarde van het water weer zal dalen wordt hierdoor groter. Wanneer de water waarde daalt, zullen de vissen minder zuurstof krijgen.

De vis zelf
Wanneer de wintermaanden naderen gaan de vissen in een soort van winterslaap. Zorg daarom ook dat je in de voorafgaande periode de vissen zodanig goed gevoerd hebt zodat ze er een lange tijd tegen aan kunnen. Het is belangrijk dat het voer voor de Koikarper van een goed kwalitatief merk komt, dit omdat deze vissen nu eenmaal wat meer speciale aandacht nodig hebben. Koivoer kopen kan bij verschillende speciale webshops. Met dit speciale voer kun je de vissen in de winterperiode gewoon blijven bijvoeren, maar lees wel goed de beschrijvingen voor de hoeveelheid voer dat de koi mag hebben.

De pomp en de filter
Voor de winter gelden voor zowel de pomp als de filter andere regels tijdens de zomer. De filter moet je namelijk gewoon de gehele winter later zitten. Dit omdat de bacteriën erg goed zijn voor de vissen en het lang duurt voordat deze bacteriën weer terug keren. Wanneer je een ondiepe vijver hebt dan moet je de pomp wel echt verwijderen, omdat deze vaak de winter niet aan kan. Wanneer je een diepe pomp hebt kun je de pomp gewoon laten zitten.

Nu wordt het opschieten want de winter is al bijna daar!

Posted in Uncategorized | Reacties uitgeschakeld voor Je vijver winterklaar met deze tips!
apr 22

Waterkeringen rond de Westerschelde

In Nederland zullen de waterkeringen rond de Westerschelde vanaf 2000 op Deltasterkte zijn en voldoen aan de dan geldende normen voor het veiligheidsniveau. Het Vlaamse Sigmaplan wordt nu geactualiseerd. Daarin wordt uitgegaan van een zo groot mogelijke veiligheid zonder de aanleg van de stormvloedkering, maar met aanleg van zoveel mogelijk Gecontroleerde Overstromingsgebieden (GOG’s). Binnen enkele jaren zullen alle dijken rondom de Zeeschelde op hoogte gebracht zijn volgens dit geactualiseerde Sigmaplan.

Integraal waterbeheer is in België een aandachtspunt. Veiligheid tegen overstromingen maakt hier onderdeel van uit. Voor de toekomst is de veiligheid rondom het Schelde-estuarium hiermee echter niet gegarandeerd. Klimaatsveranderingen zorgen naar verwachting voor een toename in de stormfrequentie en, op langere termijn, voor een stijging van de zeespiegel. De extreme stormvloedstanden die uitgangspunt zijn voor het ontwerp van de waterkeringen nemen nu reeds merkbaar toe, evenals de hierdoor veroorzaakte grotere golfaanval. De huidige waterkeringen zijn echter met voldoende marge ontworpen zodat de veiligheid zeker voor de middellange termijn is gewaarborgd.

Op bijna alle plaatsen in het Schelde-estuarium neemt het getijverschil toe. Dit gebeurde in het verleden al door bijvoorbeeld inpolderingen en gaat nog door, bijvoorbeeld door het verruimen van de vaargeul en het vaargeulonderhoud. Dit heeft echter geen invloed op de extreme stormvloedstanden. Zowel in België als in Nederland ontstaat het besef dat aan steeds verdergaande
dijkverhogingen een grens is. De eind jaren vijftig gekozen veiligheidsnormen doen geen recht meer aan de huidige maatschappelijke context, en het denken over veiligheid tegen overstromen wordt ingepast in een algemene discussie rondom risicodenken. Hierbij wordt vooral gedacht in termen van risico voor en gevolgen van overstromingen, waarbij risico en schade zo mogelijk worden uitgedrukt in geld.

Posted in Uncategorized | Reacties uitgeschakeld voor Waterkeringen rond de Westerschelde
mei 17

Alles over Museums

Een museum, voor vele ook leuke bezienswaardigheid en voor sommige iets saai’s. Een museum niet als doel winst maken, maar oude objecten te laten zien aan de bezoekers. Er zijn verschillende museums die ieder iets anders laten zien aan de mensen. Sommige museum liefhebbers reizen heel veel om dat ene te zien wat die museum heeft. In sommige musea zijn er tentoonstellingen om de bezoekers meer informatie te geven over het object die zij aanschouwen in het museum. Als je een kortingscode hebt voor een bepaalde museums kun je er met korting naar binnen.

 

Soorten musea

 

Er zijn verschillende soorten musea zoals een kunst museum, natuur museum, sport museum, archeologie museum en techniek museum. Een kunst museum laat vaak kunst zien zoals schilderijen en mooie beelden. Dit is de meest bezochte museum. Een natuur museum is vooral groen en daar hangen foto’s die uit de natuur zijn gemaakt. Een sport museum is bedoeld voor bekende sporten vooral voor legendes van voetbal. Sommige voormalige bekende voetballers hebben hun eigen museum. Niet alleen voetbal heeft een eigen museum, ook andere sporten. Archeologie museum is een museum waar allemaal foto’s van gebouwen staan. Archeologie kan ook kunst zijn, want sommige gebouwen kunnen zo mooie gebouwd zijn dat het in een museum thuis hoort. En als laatste de techniek museum, bij een techniek museum is er veel te doen zoals de bezoekers allemaal experimenten doen en technische ontwikkelingen op het gebied van natuurkunde, scheikunde, informatietechnologie biologie en gedragswetenschap.

Posted in Uncategorized | Reacties uitgeschakeld voor Alles over Museums
feb 26

Backpack en vissen in Nieuw-Zeeland

Nieuw-Zeeland is met zijn ongerepte natuur één van de populairste backpack bestemmingen. Zeker nadat de films van The Lord of The Rings bekend zijn geworden zijn er veel meer mensen die het als bestemming hebben gekozen. Er is ook ontzettend veel te zien en beleven. De steden en dorpen die ze hebben zijn een lust voor het oog en moet je als backpacker ook zeker eens meegemaakt hebben. Hiermee heb je een belevenis die je nooit meer zult vergeten.

Mooiste bestemmingen

De mooiste bestemmingen zijn een aantal steden en dorpen. Zo is er bijvoorbeeld het dorp Kaikoura. Hier draait alles om de oceaan. Dit is de plek waar je moet zijn om walvissen te spotten. Hier kun je de walvissen van dichtbij bekijken in hun natuurlijke leefomgeving, Kaikoura Canyon. Toeristen kunnen excursies maken naar deze kustwateren waar verschillende walvissoorten voorkomen, afhankelijk van het seizoen. Er zijn ook momenten dat andere dieren, dolfijnen en zelfs ook weleens orca’s te zien zijn.

Om de natuur zo goed mogelijk in balans te houden worden er speciale boten gebruikt voor deze excursies. Deze boten zijn voorzien van speciale motoren die stiller zijn en zodoende de zeedieren zo min mogelijk storen. Op de dekken is er een onbelemmerd uitzicht zodat er optimaal van het uitzicht genoten kan worden.

Lake Wanaka

 

Het op drie na grootste meer van Nieuw-Zeeland is Lake Wanaka. Het bijzondere aan dit meer is dat er een eiland, Mou Waho, in ligt en dit eiland bevat ook een meer. Wanaka is een plaats waar je lekker tot rust kunt komen om de wonderschone natuur. Bezoekers van Wanaka komen er om te wandelen (in de bergen) of om te zwemmen en varen. De sportvissers kunnen hier ook goed terecht. Wandelingen kun je doen in een uur, maar je kunt ook uitgebreide wandelingen door het gebied maken van maar liefst vier dagen. Zorg wel dat je hier goed op voorbereid bent.

Backpacken

Om te backpacken in Nieuw-Zeeland moet je goed voorbereid zijn. Er zijn tal van zaken die je vantevoren moet regelen. Nieuw-Zeeland is één van de mooiste plekken op aarde en als backpacker moet je er geweest zijn.

Posted in Uncategorized | Reacties uitgeschakeld voor Backpack en vissen in Nieuw-Zeeland