Backpack en vissen in Nieuw-Zeeland

Nieuw-Zeeland is met zijn ongerepte natuur één van de populairste backpack bestemmingen. Zeker nadat de films van The Lord of The Rings bekend zijn geworden zijn er veel meer mensen die het als bestemming hebben gekozen. Er is ook ontzettend veel te zien en beleven. De steden en dorpen die ze hebben zijn een lust voor het oog en moet je als backpacker ook zeker eens meegemaakt hebben. Hiermee heb je een belevenis die je nooit meer zult vergeten.

Mooiste bestemmingen

De mooiste bestemmingen zijn een aantal steden en dorpen. Zo is er bijvoorbeeld het dorp Kaikoura. Hier draait alles om de oceaan. Dit is de plek waar je moet zijn om walvissen te spotten. Hier kun je de walvissen van dichtbij bekijken in hun natuurlijke leefomgeving, Kaikoura Canyon. Toeristen kunnen excursies maken naar deze kustwateren waar verschillende walvissoorten voorkomen, afhankelijk van het seizoen. Er zijn ook momenten dat andere dieren, dolfijnen en zelfs ook weleens orca’s te zien zijn.

Om de natuur zo goed mogelijk in balans te houden worden er speciale boten gebruikt voor deze excursies. Deze boten zijn voorzien van speciale motoren die stiller zijn en zodoende de zeedieren zo min mogelijk storen. Op de dekken is er een onbelemmerd uitzicht zodat er optimaal van het uitzicht genoten kan worden.

Lake Wanaka

 

Het op drie na grootste meer van Nieuw-Zeeland is Lake Wanaka. Het bijzondere aan dit meer is dat er een eiland, Mou Waho, in ligt en dit eiland bevat ook een meer. Wanaka is een plaats waar je lekker tot rust kunt komen om de wonderschone natuur. Bezoekers van Wanaka komen er om te wandelen (in de bergen) of om te zwemmen en varen. De sportvissers kunnen hier ook goed terecht. Wandelingen kun je doen in een uur, maar je kunt ook uitgebreide wandelingen door het gebied maken van maar liefst vier dagen. Zorg wel dat je hier goed op voorbereid bent.

Backpacken

Om te backpacken in Nieuw-Zeeland moet je goed voorbereid zijn. Er zijn tal van zaken die je vantevoren moet regelen. Nieuw-Zeeland is één van de mooiste plekken op aarde en als backpacker moet je er geweest zijn.

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Comments are closed.