Je vijver winterklaar met deze tips!

Het winterklaar maken van de vijver dient al voor de winter gedaan te zijn. Maar waar moet je nu allemaal op letten? Hier een aantal dingen die je zeker niet moet vergeten.

De waarde van het water
Het is erg belangrijk om voorafgaand aan de winter de waarde van het water te controleren. Wanneer deze niet goed op orde is dien je deze waarde van het water voor de winter op orde te krijgen. We adviseren je het gehele jaar door planten in de vijver te plaatsen, hierdoor stijgt de PH-waarde in het water.

Verwijder bladafval
Dankzij de herfst vliegen er ontzettend veel bladeren in de vijver. Zorg er daarom ook voor dat je deze bladeren continu verwijdert. Wanneer ze namelijk te lang in het water blijven liggen zullen ze gaan rotten. De kans dat de waarde van het water weer zal dalen wordt hierdoor groter. Wanneer de water waarde daalt, zullen de vissen minder zuurstof krijgen.

De vis zelf
Wanneer de wintermaanden naderen gaan de vissen in een soort van winterslaap. Zorg daarom ook dat je in de voorafgaande periode de vissen zodanig goed gevoerd hebt zodat ze er een lange tijd tegen aan kunnen. Het is belangrijk dat het voer voor de Koikarper van een goed kwalitatief merk komt, dit omdat deze vissen nu eenmaal wat meer speciale aandacht nodig hebben. Koivoer kopen kan bij verschillende speciale webshops. Met dit speciale voer kun je de vissen in de winterperiode gewoon blijven bijvoeren, maar lees wel goed de beschrijvingen voor de hoeveelheid voer dat de koi mag hebben.

De pomp en de filter
Voor de winter gelden voor zowel de pomp als de filter andere regels tijdens de zomer. De filter moet je namelijk gewoon de gehele winter later zitten. Dit omdat de bacteriƫn erg goed zijn voor de vissen en het lang duurt voordat deze bacteriƫn weer terug keren. Wanneer je een ondiepe vijver hebt dan moet je de pomp wel echt verwijderen, omdat deze vaak de winter niet aan kan. Wanneer je een diepe pomp hebt kun je de pomp gewoon laten zitten.

Nu wordt het opschieten want de winter is al bijna daar!

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Comments are closed.