Het Visserijmuseum in Vlaardingen is een werkelijk uniek museum dat zich richt op het onderwerp gokken, dat nauw verbonden is met vissen en gokken. In dit museum vindt u meer dan 5000 verschillende voorwerpen die betrekking hebben op de visserij en het gokken vanaf de oudheid tot heden.

Er zijn fysieke en schriftelijke bewijzen en verschillende historische bronnen, waaruit blijkt dat kans- en gokspelen hun oorsprong vonden lang voordat zij zeer populair werden onder de aristocraten en vervolgens in onze dagen een aanzienlijke populariteit verwierven.

Het museum voor visserij en kansspelen is niet alleen bedoeld voor liefhebbers van de hengelsport en alles wat daarmee samenhangt, maar ook voor iedereen die vertrouwd is met de wereld van de kansspelen.

Dus, wat is het belang van het museum?

Er zijn vistuigen, munten en zeldzaam Engels porselein met vissymbolen, beenderen van uitgestorven zeedieren en visproducten uit 56 landen, waaronder Duitsland, Noorwegen, Japan en, natuurlijk, Nederland.

Ook zijn hier zeldzame bewijzen uit de oudheid te zien van de oorsprong van de eerste speeldobbelstenen, die zelfs in de Vedische geschriften van 1700-1100 v. Chr. worden genoemd. Andere variaties op de oorsprong van spellen over de hele wereld worden hier ook gepresenteerd.

Wij zijn er zeker van dat het museum u een onvergetelijke ervaring zal bezorgen en dat de tentoongestelde voorwerpen u zullen ontroeren. Iedereen zal nuttige kennis opdoen, zijn horizon verbreden, de geschiedenis van de visserij en het gokken leren kennen en aan het eind zeer aangenaam onder de indruk zijn.